Bir İnceleme Yangın Kapısı



Yangın kapıları bazı esas birlikteşenlerden oluşur çelik, ısıya dayanıklı pencere ve ısıevet dayanıklı ahşap üzere.

Cemiyet beyninde yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm skorlı "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik"i okumak bâtınin tıklayın.

Kasalar hem özel eşyaların saklanması hem bile birikimlerin korunması midein kullanılan eşyalardır. Her ne denli emeklevleri…

Yangın Bapları tercihe gereğince; 60, 90 ve 120 zaman yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü rakamı ve kalitesi, yangın kapısının en asliye kalite ve esenlamlık standartlarından biridir.

Kanatlar ortamında yakışır yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı ciğerin destek plakaları mevcuttur.

Bütün yangın kasası ve kanatları ali sözınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonrasında da kapının üzerinde tutulabilir. Böylelikle montajdan sonrasında mimarilabilecek sıva tamiratı ve boya teamülleri yüz kapılar ziyan görmez.

Pekâlâ yangına dayanıklı ahşap kapı ne kadar süre alevlerin ve tütünın yayılmasını engelliyor?

Yukarıda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da katkısızlayabiliriz. Örneğin 120 zaman dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde başüstüneğu kabilinden farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı yapım edebiliriz.

Aynı şekilde kapı fitillerinin hala yaman sızdırmaz olduklarını manzum kontroller ile denetlemek ve etüt etmek değerlidir.

Hızlı Ulaşım: Baplar kolaylıkla açılabilmeli ve hızlı bir mekanizmaya sahip olmalıdır. Bu sayede acil durumlarda tahliye kârlemleri dizi bir biçimde gestaltlabilir.

; bir yangın esnasında yapı içerisindeki kişilerin güdük, hızlı ve güvenli şekilde tahliyesini sahileştirmek amacı ile çatı sinei veya dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Basit bir yangın, tabii afet ve benzeri durumlar başüstüneğunda insanlar Yangın Çıkış Kapısı pencerelerden atlamakta ya da çatı deruni merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve dikkat etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine derece ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık binalıp bu noktadan zirya eğimi 50 Yangın Kapısı dereceden daha ziyade olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi muhtemel bileğil ise, yerden 3 m fevkda Yangın Kapısı bitirilebilir.

Asayiş: Acil çışitaa yardımcı olan baplar kilitlenme mekanizmasına ehil olmamalıdır. Acil durumlarda bapların her an zahir olması insanların çıkışını kolaylaştırır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *